Frida on yksi meidäntaitavista sisäänostajista joka valitsee mitkä kengät me otetaan valikoimaamme Footwayllä. Kengän koot eivät ole ongelma hänelle.

 

Hei Frida! Mistä tiedän kenkien sopivan minulle?

 -Mukavaa kun kysyit! Yritämme parhaamme mukaan ilmoittaa kenkien tuotetiedoissa jos kenkä on normaalia pienempi tai suurempi. Myös muiden asiakkaiden jättämät arviot kengistä ovat hyvä tapa saada tietoa kengän koosta, arvostamme jos haluat auttaa muita asiakkaita ilmaisemalla oman mielipiteesi kengän koosta. Lasten koko-oppaastamme löydät sisämitat eri kokoihin

Miten voin olla varma, että saappaat sopivat minulle?

 - Saappaissa tulee kenkäkoon lisäksi huomioida myöskin saappaan varren korkeus (saappaan korkeus sääressä) ja varren leveys (varren ympärysmitta säären ympärillä). Mittaa saappaan varren korkeuden sopivuus itsellesi mittanauhalla jalkapohjasta nilkkanivelen yli pohjetta pitkin ylöspäin. 26 senttimetrin korkuinen saapas ulottuu siihen kohtaan, missä mittanauha näyttää 26 cm.Varren leveys tarkoittaa saappaan varren leveintä kohtaa. Mittaa saappaan varren leveyden sopivuus itsellesi mittanauhalla säären ympäriltä pohkeen vahvimmalta/paksuimmalta kohdalta.

Mitensaan selville lapsen jalan kenkäkoon?

Paras tapa on mitata lapsesi jalkapohjat.

·        Aseta paperi seinän viereen.

·        Aseta lapsi seisomaan paperin päälle kantapäät seinää vasten.

·        Piirrä paperille pisteet kohdissa, joihin jalkojen pisimmät varpaat ulottuvat.

·        Mittaa kummankin jalan pituus viivoittimella. Etäisyys paperin reunasta kauimpana olevaan pisteeseen on lapsen jalan koko senttimetreinä.

Alla olevasta taulukostanäet lapsen kenkäkoon.

Mittaa lapsesi jalatsekä kengät säännöllisesti. Lasten juostessa jalka liikkuu askeleella noin 5 mmeteenpäin, liikkeelle pitää olla tilaa sekä uusissa että vanhoissa kengissä. Kun vanhoissa kengissä on tilaa jäljellä alle 5 mm, on aika vaihtaa suurempaan kokoon.

Kuinka paljon ekstra tilaa tulee olla lasten kengissä?

1-2 senttimetriä riippuen kenkätyypistä. Alla lista ohjeellisista suosituksista:

         ·        Umpimallinen sandaali: 1,5 cm

·        Avoin sandaali: 1 cm

·        Kävelykengät: 1–1,5 cm

·        Varsikengät: 1,5–2 cm

·        Talvisaappaat sekä kumisaappaat: 1,5–2 cm (aluksi suositellaan käyttämään huopapohjallista)

·        Juhlakengät: 1–1,5 cm

·        Urheilukengät: 1–1,5 cm

·        Mokkasiinit: 1–1,5 cm

·        Ensiaskelkengät: 1,5 cm

Edellä olevia suosituksia noudattamalla on oikean koon valitseminen helpompaa. Jos kengät tuntuvat vähän liian isoilta, se ei välttämättä tarkoita, että ne olisivat väärän kokoiset, varsinkaan jos lapsella on kapea jalka. Suosittelemme aina käyttämään lapsen kengissä aluksi pohjallisia, jotka voi poistaa lapsen jalan kasvaessa

Mitä pitäisi huomioida, kun ostan lapselle ensimmäiset kengät?

Kengässä pitää olla ohut pohja ja sen tulee olla varsimallinen, jotta se tukisi lapsen nilkkaa. Ensimmäisessä kengässä on hyvä olla kiinteä takaosa ja oikea nauhoitus, jolloin kenkä tukee pientä jalkaa ja ensiaskelten ottaminen on helpompaa. 

 

×
×
Suosikki on lisätty
Noin, nyt kengät löytyvät suosikeista :)

30158 Osumaa
Jotta saamme tietää, mitkä kengät olet valinnut ostoskoriin, millä koolla olet päättänyt lajitella kenkiä jne, käytämme niin sanottuja cookieseja. Jatkaaksesi surffaamista Footway.fi sivuilla hyväksyt, että käytämme niitä.×