Vans Kengät Netistä

347 osumaa

Klassiset skeittikengät

AmerikkalainenVans on valmistanut ja myynyt klassisia skeittikenkiä jo vuodesta 1966. Tänäpäivänä se on maailmankuulu merkki ja heidän matalat kenkänsä paksuillapohjilla näkyvät skeittareiden lisäksi kaikkialla muuallakin.

Vaatimaton alku

Vuonna 1966 veljeksetPaul, James ja Stephen Van Doren perustivat tuotemerkin, joka silloin keskittyimyymään teknisiä kenkiä rullalautailijoille. Aluksi toimittiin todellisellaruohonjuuritasolla: kaupassa oli tyhjiä laatikoita, koska kenkiä eiyksinkertaisesti ollut. Kun asiakkaat tulivat pieneen kauppaan, sai yksiveljeksistä tai heidän ystävistään juosta vähän matkan päähän valmistamaankengät. Ensimmäisten päivien aikana myös kassajärjestelmä niskoitteli jaasiakkaita pyydettiin tulemaan takaisin seuraavana päivänä – ja niin tekiheistä kaikki 12.

Pohja keräsi asiakkaat

Ikoninenvohvelipohja luotiin pitkän kokeilun jälkeen, jotta kehitettäisiin pohja, jokakestäisi kovaa kulutusta. Paksun pohjan avulla Huntington Beachin ja monen muunkalifornialaisen paikan skeittarit kykenivät helpommin hallitsemaan lautojaanpalmujen keskellä. Vans-kengistä tuli nopeasti suosittuja asiakkaidenkeskuudessa, ja myös sen ansiosta, että veljekset valmistivat erikoiskenkiäniitä toivoville.

Kyytiapua tähdiltä

Vuodetvierivät, Vans kasvoi ja 1970-luvulla logo näkyi kaikkialla Etelä-Kaliforniassa.Vetoapuna myös skeittaus kasvoi, niin urheilulajina kuin kulttuuri-ilmiönä.Mikä aiemmin oli ollut vain surffauksen korviketta, oli nyt oma lajinsa ja vetipuoleensa katsojia ja harrastajia. Ja kun urheilulaji kasvaa, syntyvät myöstähdet. Skeittauksen maailmassa kaksi tähteä olivat Tony Alva ja Stacy Peralta.He olivat paikallisia legendoja, jotka antoivat skeittaukselle potkua oikeaansuuntaan. 1975 kehittelivät he yhdessä Vansin kanssa mallin #95, jota tänäpäivänä kutsutaan nimellä Era. Se on merkin yleisin, suurin ja kaunein malli.Malli iski räjähdysmäisesti ja siitä tuli selvä valinta skeittaajille ympäriAmerikan pirteiden väriyhdistelmien ja hyvän pitonsa ansiosta.

Lyhyt konkurssi

Vans myi kuin häkä 1970-luvulla, mutta sitäkin huonomminseuraavalla vuosikymmenellä. Vaikka Sean Penn antoi merkille kansainvälistähuomiota elokuvassa Fast Times at Ridgemont High, joutui yritys hakeutumaankonkurssiin vuonna 1984. Vastoinkäymiset olivat kuitenkin lyhytkestoisia, ja 1980-loppuakohden kenkien tarve oli suuri ja Vans vastasi kysyntään. Siitä lähtien Vans onollut kansainvälinen merkki ja valmistus on siirretty pois Yhdysvalloista. Yrityson myös tehnyt nimeä muiden urheilulajien keskuudessa, kuin vainrullalautailussa ja rakentanut suuria skeittipuistoja ja on Warped Tourin suurisponsori. Footwayllä on yli 300 paria Vanseja ja sinun on helppo löytää omasimeiltä. 
Sivu 1 / 6

347 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön.×