UGG, Kengät

258 osumaa

Rentoudu tyylillä

Amerikan aurinkoiselta länsirannikolta tulee Ugg. Käytännöllinen lampaannahka ja heltymätön rakkaus sekä aktiivisuutta että rentoutumista kohtaan on tehnyt Uggista maailman suurimman lampaannahkaisiin kenkiin keskittyneen merkin.

Lampaannahka on täydellistä rantaelämään

Onko lampaannahka saappaiden alkuperämaa Australia vai Uusi-Seelanti? Siitä on käyty paljon keskustelua, kuten myös siitä, mistä nimi ”Ugg” tulee: surffaajat Shane Stedman ja Frank Mortel molemmat pitävät itseään nimen keksijöinä.

Kenkämerkki Uggista on kuitenkin vähemmän epäselvyyksiä. Merkin perustivat australialaiset surffaajat Brian Smith ja Doug Jensen Kaliforniassa 1978. Jensen myi myöhemmin osansa yrityksestä Smithille.

Brian Smith perusti yrityksen tajuttuaan, kuinka paljon lampaannahassa on hyviä puolia. Materiaali mukautuu ympäristöönsä, ja siten pitää jalat tarvittaessa lämpiminä, mutta ei kuitenkaan vangitse kosteutta sisälleen. Toisin sanoen kengät sopivat kuin unelma Kalifornian rantaelämään.

Myynnissä elämäntyyli

Surffikulttuurin mukana tuli perintö: yhdistelmä urheilua ja rentoa elämäntyyliä. Surffarit nähtiin ”rantapummeina”, jotka vain hengailivat rannalla, mutta monet unohtivat, että he käyttivät suuren osan ajasta meressä – ja harjoittelivat erittäin vaativaa urheilulajia.

Se, että Ugg edustaa kalifornialaista elämäntyyliä, nosti merkin suosiota. Puolessa välissä 1980-lukua rannikon jokaisessa liikkeessä myytiin Uggin kenkiä.

Suurta läpimurtoa jouduttiin kuitenkin vielä odottamaan. Matka rannoilta suurkaupunkeihin ei ollut yksinkertainen, mutta kun julkkikset ja muotialan vaikuttajat ihastuivat kenkiin, menestys oli taattu. 1990-luvun lopussa Uggin tuote oli enemmän kuin vain kengät: he myivät rentoa tyyliä jokaiselle suurkaupunkilaiselle, saavuttaen jo Chicagon.

New Yorkin kautta maailmalle

Kun Oprah Winfrey julisti rakastavansa Ugg-kenkiään, oli selvää, että vielä suurempi menestys odotti Ugg-kenkiä. Monet julkkikset valitsivat Uggit kotikengikseen, ja Uggin onnistui lyödä itsensä läpi New Yorkin vaikealla muotialalla. Ugg oli laajentanut valikoimaansa lampaannahkasaappaista jo aikaisemmin – myynnissä oli muun muasssa sandaaleja ja tohveleita, mikä herätti myös mielenkiintoa.

New Yorkin valloittamisen jälkeen oli helppo ottaa askel Euroopan markkinoille, ja 00-luvun puolivälissä Uggit olivat levinneet lähes koko mantereelle, ja jopa Kiinaan ja Japaniin asti.

2010-luvulla Ugg on viestinyt ottavansa askeleita takaisinpäin, ja keskittyvänsä uudelleen urheilu- ja aktiviteettivarusteisiin, jotka ovat saaneet väistyä muodin edessä. Matka on siis kaikkea muuta kuin lopussa.

Uggit netistä Footwaylta

Me Footwaylla pidämme Ugg-kengistä yhtä paljon kuin muukin maailma. Käytännöllinen lampaannahka antaa kenkien hengittää, ei kerää kosteutta sisälleen, ja pitää jalat tarvittaessa lämpiminä. Tämä tekee kengistä täydelliset moniin eri elämäntyyleihin ja asuihin. Ne sopivat erinomaisesti pyjaman pariksi takkatulen ääreen, kaupungille kuluneiden farkkujen ja paksun neuleen kanssa, tai yhdistettynä lämpöiseen talvitakkiin kylmemmän sään kävelyretkeä varten.

Aluksi Uggeja oli saatavilla vain muutamassa värissä, mutta suosion kasvaessa kenkiä alettiin valmistaa useissa loistavissa väreissä. Tänä päivänä on yksinkertaista löytää oikean kokoinen pari Uggeja riippumatta siitä, minkä väriset haluat.

Footway on koonnut yhteen yli 180 paria Ugg-kenkiä vain, jotta sinä voisit löytää uudet lempikenkäsi lampaannahassa!

Julkaisuja aiheesta UGG
A
Ano -
T
Tuire Lamberg -
Näytä lisää julkaisuja
Gita Black
MUUTAMA JÄLJELLÄ
MUUTAMA JÄLJELLÄ
MUUTAMA JÄLJELLÄ
MUUTAMA JÄLJELLÄ
Uutuudet
UUTUUS
Emily White
UUTUUS
Emily Black
UUTUUS
UUTUUS
Ysidra Black
UUTUUS
Kolfax Black
UUTUUS
UUTUUS
UUTUUS
Joanie Black
UUTUUS
UUTUUS
Sivu 1 / 5

258 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK