Toms Kengät Netistä

314 osumaa

Kenkiä hyväntekekeväisyyteen

Tomsperustettiin vuonna 2006, perustaja Blake Mycoskie inspiroitui klassisistaargentiinalaisista kengistä, alpargata. Blaken tarkoituksena oli perustaayritys. Joka rakentuu ”one for one”-konseptiin, mikä merkitsee sitä, ettäjokaista myytyä tuotetta kohti lahjoitetaan myös tuote hyväntekeväisyyteen. Japerustamisestaan lähtien on Toms lahjoittanut yli miljoona paria kenkiätarvitseville ja turvattomille lapsille. Toms on lyhyessä ajassa tullut erittäinsuosituksi ympäri maailmaa ja kenkiä on suuri valikoima, mitä tulee väreihin jamateriaaleihin. Kaikissa malleissa on miellyttävä ja vaimentava mokkapohjallinen.

 

Argentiina-matka inspiroi

IdeaTomsiin syntyi, kun Blake oli matkalla Argentiinassa. Siellä hän näki monialapsia, joilla ei ollut kenkiä, ja hän sai käsityksen, mitä kauheuksia se voimerkitä: vahingoittuneita jalkoja, sairauksia ja vakavia terveysongelmia. Blakeon sanonut haastattelussa, että hän oli tietoinen siitä, että monet maailmanlapsista ovat ilman kenkiä, mutta Argentiina-matkan aikana hänen silmänsäavautuivat näkemään sen todellisen merkityksen. Blake oli kokenut yrittäjä jahän oli aikaisemmin perustanut eri yrityksiä, muun muassa pesulayrityksen jaajokorttikoulutuksen netissä. Jälkimmäisen hän möi voidakseen investoidaTomsiin.

 

Asiakkaita tuli virtanaan

Ideaei ollut vallankumouksellinen: lahjoita pari kenkiä jokaista myytyä paria kohti.Sen sijaan se oli onnistunut – asiakkaita tuli virtanaan Tomsille, sillä hepystyivät yksinkertaisella tavalla osaltaan parantamaan maailman lastentilannetta. Liiketoimintamallia on kuvattu muun muassa sanoilla ”rakennettuainoastaan tarkoituksen maksimointiin” – toisin sanoen Toms ei myy ainoastaankenkiä, vaan myös ihannettaan. Asiakkaista tulee hyväntekijöitä heti ostonyhteydessä.

 

Peräisin Pyreneiltä

Kengätovat klassista, argentiinalaista Alpargata-tyyppiä, tunnettu myös nimelläEspadrille. Kenkä on peräisin Pyreneiltä, Ranskan ja Espanjan väliltä. Matalat kengät on valmistettu nahasta tai kankaasta ja niidenpohja on juuttia. Sana espadrille tulee ranskankielestä ja se on peräisin (kaukaa)ruoholajista, joka on tavallinen Välimerellä. Kengillä on historia, jokaulottuu 1300-luvulle asti, vaikka jotkut väittävät, että se ulottuu jopa 4000vuotta taaksepäin. Todella suosituiksi kengät tulivat Yhdysvalloissa 1940-luvulla,muun muassa sen vuoksi, että näyttelijätär Lauren Bacall käytti niitäelokuvassa Key Largo (1948).

 

40 maata

Tänäpäivänä kengät ovat erittäin suosittuja ja Toms on lähettänyt kenkiä lapsille40 eri maahan. Muun muassa Yhdysvaltoihin, Rwandaan, Haitille jaEtelä-Afrikkaan. Viimeksi mainitussa Toms on myös tehnyt yhteistyötänäyttelijättären Charlize Theronin kanssa hankkeessa Africa Outreach Project. Yhdessähe tuottivat rajoitettuja versioita kengistä ja voitto niistä meni vähäosaistenlasten koulutukseen ja lääkkeisiin. Toinen suuri yhteistyö on Movember -liikkeenkanssa, jossa viiksiä käytetään symbolina miesten terveydelle (tarkemminsanottuna eturauhas- ja kivessyöpä). Toms on onnistunut yhdistämään tehokkaanliiketoimintamallin ja vähäosaisten lasten auttamisen ja näin ollen myösinnoittanut muita yrityksiä toimimaan samalla tavalla. 

Toivomme, että löydät uudet Toms-suosikkikenkäsi täältä Footwaylta.

Sivu 1 / 6

314 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön.×