Pitkävartiset Kumisaappaat

251 osumaa

Etsitkö reiluja kumisaappaita?Siinä tapauksessa pysähdy tässä. Olemme keränneet tähän korkeitakumisaappaitamme, jotka on tehty pidettäväksi vapaa-ajalla, kävelyllä,metsästyksessä, puutarhatöissä tai yksinkertaisesti jalkojen kuivanapitämiseen. 

Parilla kunnollisia kumisaappaita vältyt vedeltä ja lialta,riippumatta siitä ulkoiletko ja metsästätkö tai menetkö kävelylle.Kumisaappaista on tullut muodikkaammat ja ne ovat saaneet enemmän arvostusta -mikä meidän mielestämme on tietenkin tosi mukavaa. Kumisaappaita ei valmistetaihan silmänräpäyksessä, vaan se vie aikaa ja vaatii taitoa - ero kestävännahkasaapasparin tekemiseen ei ole niin suuri kuin luulisi.

Valmistetaan käsin

Luonnonkumiset kumisaappaat tehdään käsin, muun muassaruotsalaisen valmistajan Tretornin tapauksessa on niin. Aivan kuten muidenkinsaappaiden valmistuksessa, työ aloitetaan sisäpuolelta ja työskennelläänulospäin lestin ympärillä. Kun saappaat tehdään luonnollisesta kumista, voisaappaassa olla jopa 70 erilaista osaa. Eräässä haastattelussa Sydvedissäkertoo Glenn Ekstrand, Tretornin tuotepäällikkö, että kumisaappaat valmistetaantodellakin samalla tavalla kuin vuonna 1950, vaikka kumiseosta on muutettu.Valmistus kestää jopa 2,5 tuntia. Nykyään käytetään melkein aina synteettistäkumia, joka valmistetaan öljystä eikä luonnonkumista enää valmisteta lainkaansaappaita.

Muistettavaa

Voidaksesi viihtyä mahdollisimman hyvin uusissakumisaappaissasi, olemme keränneet muutamia vihjeitä sinulle. Muista, ettäkumisaappaan pitää olla joustava etuosasta. Kun painat jalkaa saappassa, senpitää tuntua hieman tiukalta, muuten saapas on liian suuri. Kun olet saanutjalan sisään, saappaan pitää toki tuntua hieman isommalta - ja muista, että äläota yhtä kokoa suurempaa, kuin normaalisti käytät saadaksesi sukille tilaa.Melkein kaikki kumisaappaat valmistetaan juuri sukkia ajatellen.

Jos työskentelet ja puuhailet puutarhassa, varo mutaa. Senimittäin kuivattaa kumia, ja voi aiheuttaa saappaisiin halkeamia. Huuhtelesiksi aina saappaasi, kun olet ollut niillä mudassa.  Kun olet huuhtonut ne, älä lämmitä niitälämpöpatterin päällä tai kuivauskaapissa - kumisaappaat eivät ainoastaanhyljeksi vettä, ne eivät myöskään viihdy lämmössä, sillä silloin ne kuivuvat pilalle.Ole myös huolellinen kumisaappaiden käytössä. Aivan kuten muutkin kenkätyypitsopivat tietyt saappaat parhaiten tiettyihin tarkoituksiin. Pari, joka on tehtyvaellukseen, ei ehkä sovi puutarhanhoitoon ja päinvastoin. Kumisaappailla jakumisaappailla on nimittäin eroja.

Huolimatta siitä, mitä etsit, toivomme, ettälöydät ne meiltä!
Sivu 1 / 5

251 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön.×