Converse, Kengät

5 osumaa

Tennarijätti

Festivaaleille, kotiterassille tai puvun kaveriksi – Converse on merkki, josta on tullut yksi maailman suurimmista tennarivaikuttajista – kenkiä voi käyttää lähes kaikkialla. Alunperin puhtaasti urheilukenkiä valmistanut Converse on vuosien kuluessa laajentanut valikoimaansa sekä miesten- että naistenmuotiin, ja kattaa nyt lukuisia tyylikkäitä malleja, jotka tuovat särmää mihin tyyliin tahansa.

Tähtenä One Star

Conversen kengät on saatavana kolmessa eri perusmallissa: One Star, Chuck Taylor All Stars ja Jack Purcell. Nämä kolme mallia löytyvät puolestaan sadoissa eri väreissä ja tyyleissä. Alkuperäiset kengät lanseerattiin 1970-luvulla, mutta uusia värivaihtoehtoja on lisätty jatkuvasti. One Star –mallista tuli suosittu 90-luvulla etenkin alakulttuurien keskuudessa – skeitti- ja street-tyylien kohtaamispisteessä. Erityisesti skeittikulttuuri oli merkittävä Conversen nousun kannalta: vuonna 2009 merkki lanseerasi CONS-nimisen skeittimallistonsa yhteistyössä lautailijoiden, kuten Kenny Andersson, Nick Trapasso, Sammy Baca ja Ethan Fowler, kanssa. Vuonna 2014 Converse julkaisi modernimman skeittiversion suositusta ”Weapon”-kenkämallista, joka sai nimekseen ”CONS Weapon skate”. Nykyään CONS-tennareita on eri värisinä ja mallisina – etsi omat suosikkisi.

Suositut Converse All Star

Harvat tennarit sopivat yhtä mainiosti farkkujen kanssa kuin kuluneet ”Chucksit”. Malli on tajuttoman suosittu ja näyttää lähes samalta kuin vuonna 1917, jolloin se lanseerattiin. Tuolloin kengästä käytettiin vain nimeä ”All Star”. Kun Converse oli koripallotähti Charles ”Chuck” Taylorin sponsori, vaihtui kenkien nimi siinä samalla. Koripalloilun lisäksi Taylor myi myös kenkiä – hän teki myös muutoksia Conversen malliin omien mieltymyksiensä mukaan. Klassinen mustavalkoinen malli, josta All Star tunnetaan, tuli markkinoille ensimmäisen kerran 1949, jolloin valkoinen kärki ja valkoiset nauhat päätyivät muuten kokomustaan kenkään.

Jack Purcell

1970-luvulla Converse osti oikeudet tennarimerkkiin nimeltä Jack Purcell, joka oli tuolloin osa B.F Goodrich Company of Canada -yritystä. Jack Purcell, kanadalainen sulkapallon maailmanmestari, oli suunnitellut kenkiä yritykselle. Kengät muistuttavat paljon All Stars –mallia. Lempinimi ”Smilies” tulee kenkien kärjessä olevasta klassisesta hymystä. Muiden Converse-malliston yksilöiden tavoin myös Jack Purcell –tennarit tulevat eri värisinä ja tyylisinä. Voi olla vaikeaa valita omat suosikkinsa näin monen tyylikkään mallin joukosta.

Altavastaajan asemasta ikoniksi

Nykyään Converseja ei käytetä urheilussa yhtä usein kuin aikaisemmin – sen sijaan merkistä on tullut muoti-ikoni, joka lanseeraa huipputrendikkäitä tennareita nälkäisille kenkäfaneille. Kenkien viehätysvoima perustuu pitkälti klassiseen designiin ja malleihin, jotka on helposti yhdisteltävissä muiden vaatteiden kanssa, ja jotka piristävät asukokonaisuutta. Footwaylta löydät lukuisia eri värisiä ja mallisia Converseja sekä miehille että naisille. Surffaile sivustolla ja etsi juuri sinun tyyliisi sopivat suosikkitennarit!

Julkaisuja aiheesta Converse
I
Inkkis -
S
S -
Näytä lisää julkaisuja
Sivu 1 / 1

5 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK