Vaelluskengät

370 osumaa

On yhtä monta syytä vaeltaa kuin on vaellustyylejäkin.Pohjolassa meillä on ollut onnea. Meillä on vaellusystävällinen, kaunis jasuurenmoinen luonto. Ja vaelluksesta tulee suositumpaa kuin kuntoilu- javirkistyslajeista. Footwayllä on suuri määrä vaelluskenkiä - tästä alapuoleltavoit lukea hieman siitä, mitä sinun pitää ottaa huomioon sekä mistä löydäthyvät reitit Pohjolassa.

Vaella oikeissa kengissä

Sinulla on paljon huomioonotettavaa, kun aiot ostaa parin vaelluskenkiä. Kolme asiaa on kuitenkintärkeintä: maasto, pakkaus ja ympäristö. Jos maasto on hieman vaativampi jakivinen, valitse silloin korkeavartiset vaelluskengät. Lyhytvartiset toimivathyvin kohtalaisessa, tasaisessa maastossa. Jos sinulla on runsas pakkausmukanasi, muista, että kengissä täytyy olla kunnollinen iskunvaimennus.Ympäristö ja ilmasto ovat itsestäänselvästi erittäin tärkeitä, koska nevaikuttavat siihen, joutuvatko kengät kestämään paljon vettä tai kylmää.

Ajattele myös sitä, että kenkientäytyy haihduttaa kosteutta jaloista, että ompeleet eivät hierrä sisäpuoleltaja että niissä ei saa olla paljon ompeleita: silloin vuotoriski lisääntyy.Muista, että sinä vaellat pitkään ja paljon uusilla vaelluskengilläsi. Valitsene siksi huolella ja varmista, että ne sopivat täydellisesti. Parastavaelluksessa on tietenkin läheisyys luontoon. Harva liikuntamuoto antaa yhtävoimakkaan ja läheisen kuvan meidän maailmastamme ja oikeilla kengillä voinauttia luonnosta päiväkausia. Erityisesti sinulle, joka asut Pohjolassa -täällä on runsaasti hyviä reittejä.

Vaella Pohjolassa

Monet vaellusreiteistä ovat Norjassa. Voit esimerkiksi vaeltaaJotunheimissa, joka on 3 500 neliökilometrin suuruinen ja Norjan korkeimmallavuorella, Galdhøpiggenillä, joka on melkein 2 500 metriä korkea. Suurien alueidenja korkeiden vuorien lisäksi täällä on myös Jotunheimin luonnonpuisto - täynnäsuurenmoisia näköaloja ja upeata luontoa. Voit vaeltaa myös Länsi-NorjassaHardangerviddassa ja Norjan suurimmalla jäätiköllä: Hardangerjøkulenilla.Kokeile myös Rodanea - Norjan vanhinta luonnonpuistoa tai Lyngenalpenia upeidenvuonojen lähellä.

Ruotsissa on myös paljon hyviä vaellusreittejä. Suosituin onKungsleden ja se kulkee Abiskon ja Hemavan välillä Pohjois-Ruotsissa. Täällävoit nähdä Kebnekaisen ylängön ja suuren Sjöfalletin. Matkalla näetjyrkänteitä, ihanaa luontoa, koskia ja toivottavasti eläimiä. Jos siirryteteläänpäin, voit vaeltaa Östgötareittiä, 1400 kilometriä VätterniltäValdemarsvikiin. Voit myös vaeltaa Korkealla rannikolla ja Österlenillä, jamonilla muilla paikkoilla.

Vaikka Tanskassa ei ehkä ole samanlaista mäkistä vuoristomaastoakuin Norjassa ja Ruotsissa, löytyy täältäkin monia vaellusreittejä. Joinakinesimerkkeinä ovat Hærvejsrutten, joka kulkee Viborgin ja Padborgin välillä.Drivvejen Thyborønista Saksan rajalle, Nordsjöreitti Saksan rajalta Skageniinja monta muuta.

Suomessa suositellaan vaellusta Urho Kekkosen luonnonpuistossa, joka on melkeinmaan suurin. Se sijaitsee Suomen Lapissa. Täällä voit kokea sen, mitäsuomalaiset itse kutsuvat nimellä “ainoa oikea tapa nähdä maan todellinensielu”. Toinen kuuma vihje on Karhunkierros Oulangan luonnonpuistossa.

Sivu 1 / 7

370 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön.×