adidas Originals, Kengät

65 osumaa

adidas retrokuningas

Yhdeltä maailman suurimmalta kenkä- ja vaatemerkiltä, adidakselta, tulee myös yksi tunnetuimmista malleista. adidas Originals on merkin retrokuningas, jossa klassinen lehtikuvio antaa nostalgisen tunteen.

Juuret urheilussa

Originalsien juuret ovat 90-luvulla, kun adidas jakoi merkin kolmeen osaan: originals, performance ja style essentials. Originals kietoutuu retro-, urheilu- ja katukulttuurin ympärille ja tuo esille parhaat puolet kaikista kolmesta. Kokoelmasta löydät kenkiä, jotka ovat lähtöisin urheilulajeista kuten tennis: Stan Smith oli yksi maailman parhaista tenniksenpelaajista 1970-luvulla ja antoi myös nimensä tunnetulle kenkämallille. Footwaylla on saatavilla Stan Smith -kengät herkullisen täplikkäinä. Kokoelmassa on myös koripallokenkiä - adidas sponsoroi muun muassa Kareem Abdul-Jabbaria, joka 218 cm pituudellaan ja pelottavalla skyhookillaan hallitsi NBA:ta 70- ja 80-luvuilla. Meiltä löydät useita koripallokenkämalleja - miksi et laittaisi jalkoihisi klassisia Originals Pro Play -kenkiä?

Kenkiä Pharrelille ja skeittiammattilaisille

Adidaksen kiistaton originals- ja lenkkarikuningas, adidas Superstar, on myös lähtöisin koripallosta. Malli lanseerattiin jo vuonna 1969 ja siitä tuli välittömästi suosikki. Nykyisin sitä on useissa eri versioissa ja hiljattain lanseerattiin suunnitteluyhteistyö muun muassa Pharrel Williamsin kanssa. Footwayllä on muun muassa todella upeat harmaa-valkoiset, valkoiset, joissa on tilkka väriä ja mustat Superstar-kengät sekä useita muita malleja. Minneppä muualle kengät kuuluisivat paremmin kuin laudalle? Näppärine jalkoineen ja henkeäsalpaavine retkineen jyrkille rinteille, Mark Gonzalez tuli skeitti-ikoniksi - ensin kotipaikassaan Kaliforniassa ja sitten koko maailmassa. Vuodesta 2013 “The Gonz” on ollut osa adidasta ja kuluttaa Originalsiensa pohjia asfaltilla. Kengät osuvat maahan yhä useammin juoksijoilla - ja tyylikäs lenkkari, joka on tehty juoksuun, voi yksinkertaisesti keventää lookiasi. Jos haluat kevyet ja kauniit lenkkarit, tutustu Adistar Racer -kenkiin.

Jättänyt jälkensä pop-kulttuuriin

Vaikka adidas johdatti tien urheiluun, on saksalainen merkki lujittanut asemansa myös pop- ja katukulttuureissa. Paras esimerkki? Polje tahtia RUN DMC:n “My adidas”-kappaleen tahtiin, joka julkaistiin vuonna 1986 - kappale otti käyttöön käsitteen “hiphop sneaker” ja sai musiikkimaailman ylistämään adidas-urheilumerkkiä vuosia eteenpäin. Lyhyesti sanottuna: Originals ei ole hakenut vaikutteita urheilu- ja katukulttuureista, vaan jättänyt jälkensä niihin. Käsite on muodin perusta ja kaikki Ben Stillerin punaisesta retropuvusta The Royal Tenenbaumsissa, “The Gonzin” syöksylaskuista alas Los Angelesin katuja, Kareemin skyhookeihin ja monet muut hetket ja tapahtumat kuuluvat Originalseihin.

Suosittu adidas kengät

Julkaisuja aiheesta adidas Originals
J
Joakim Sova -
N
nina leppänen -
Näytä lisää julkaisuja
MUUTAMA JÄLJELLÄ
Sivu 1 / 2

65 osumaa
Täällä surffatessasi hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääOK